18/11/2017

Streekproductenmarkt Heerlen, 18 november 2017

Streekproductenmarkt Heerlen, 18 november 2017

Zaterdag 18 november vindt van 10.00 tot 16.00 uur de volgende streekproductenmarkt plaats. Ook dit keer weer in de Luciushof in Heerlen. Of deze markt deze zaterdag binnen in de Luciushof gehouden wordt of doorgang vindt in de tuinen van de Luciushof hangt af van het weer. Hoe dan ook wordt er weer voor gezorgd dat iedereen kan komen genieten van het aanbod aan streekproducten.

De Streekproductenwinkel uit Stein is organisator van deze streekproductenmarkt. Sinds maart 2017 bieden zij via een webshop een ruim assortiment aan streekproducten aan. Behalve dat de markt een kennismaking met hun assortiment is, willen zij met dit initiatief hun leveranciers ook de mogelijkheid geven om de door hun geproduceerde streekproducten rechtstreeks aan de consument aan te bieden.

Leveranciers

Meer en meer leveranciers hebben hun weg gevonden naar deze inmiddels populaire markt. In een van de mooiste tuinen van Heerlen bieden de volgende leveranciers hun streekproduct(en) aan te bieden:

  • De Stroopstooker met zijn frisse Jonagold appel-stroop;
  • Irma’s special Jams en Chutneys en andere heerlijkheden;
  • Zwamburg met Oesterzwam bitterballen en Oesterzwampesto;
  • Eva-Chocolade met lekkere chocolade verrassingen;
  • Astrid Colenbrander van Willem & Drees Beebox, Puurolijf olijfolie en balsamico’s en zij gaat een zachte pompoensoep verkopen;
  • Kruiden en thee van Herboriste Thea Huisman;
  • Jamore met zelfgemaakte vlaaien en gebak en zij gaat ‘live’ wafels bakken voor bij de koffie, thee of iets anders fris binnen of op het terras;
  • Misschien wel met een vers getapt biertje van Cultbier uit Heerlen;
  • Vers gebakken spelt en desem-brood van Jos en Joy uit Valkenburg;
  • Schapenvachten van Atelier Florans.

Brasserie

Deze zaterdag is ook  brasserie weer open voor een lekkere kop koffie of thee of een glaasje fris of een overheerlijke lunch.

Samengestelde pakketten

Verder is er een kraam waar al deze producten als samengesteld pakket gekocht kunnen worden. Hier kunt u onder andere volgens afspraak naar eigen wens samengestelde pakketten laten maken en leveren. Duurzame kerstpakketten bijvoorbeeld, gevuld met alléén streekproducten. Pakketten die dan vervolgens samengesteld en verzorgd worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer streekproductenmarkten

In 2017 is er  nog 1 markt gepland en wel op 16 december.

In 2018 zijn er inmiddels ook 9 ingepland:        20 januari – 17 februari – 17 maart – 21 april – 19 mei – 16 juni – 21 juli – 18 augustus – 15 september.

De andere data volgen zo spoedig mogelijk.

Terug naar vorige pagina