de TWEE gezusters

ontmoeting | beleving | inspiratie - de TWEE gezusters

De Heerlense kloosters Luciushof en Savelbergklooster zijn al heel lang buren en nauw met elkaar verbonden. Als de TWEE gezusters treden ze voortaan naar buiten toe als één hechte organisatie – met één gezicht. Op sociaal-maatschappelijk betrokken wijze biedt de TWEE gezusters tal van activiteiten
 en diensten op het gebied van werk/studie, genieten, cultuur en horeca. In een groene oase, midden in de stad.

 

De brasserie bij de twee gezusters is door de week geopend van 9.30 tot 20.00uur en in het weekend van 12.00 tot 20.00uur.
Onze keuken sluit om 19.00uur.

De Twee gezusters is een maatschappelijk gedreven organisatie, die als doel heeft te presteren in een bedrijfsmatig perspectief. In de organisatie, die geleidt wordt door mevrouw Blanche Hartman, worden aan de achterkant verschillende doelgroepen gemengd om de diensten en werkzaamheden te realiseren. Dit doen we door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen uit het onderwijs, mensen met een beperking en vrijwilligers te verdelen over de diverse afdelingen.

Zowel in onze keuken
 en bediening, als in de facilitaire dienst en de programmering werken leerlingen en cliënten samen volgens het leer-werkmodel en het meester-gezel-principe. Op deze wijze kunnen ze kennis en ervaring opdoen, zich maatschappelijk ontwikkelen en door middel van kruisbestuiving van elkaar leren. Met als uiteindelijk doel deze stappen te benutten als springplank naar de reguliere arbeidsmarkt.

 

Ontmoeting

De TWEE gezusters is een sfeervolle plek midden in Heerlen centrum om mensen te ontmoeten. Dat ontmoeten kan in de brasserie, de binnentuin of op een van de terrassen.

Beleving

Vergaderingen, bijeenkomsten, seminars maar ook feesten en partijen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Voor dit doeleinde zijn er diverse ruimtes beschikbaar.

Inspiratie

De kloosteromgeving vormt een gastvrije ontmoetingsplek voor inwoners van Parkstad – jong en oud, vrijwilliger en professional.

Partners

Bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken? Wilt u zich als maatschappelijke onderneming aansluiten? Neem dan contact op met ons via info@detwee.gezusters.com.

Download hier
onze folder

Geïnteresseerd in de TWEE gezusters?
Lees alles over wat er te beleven valt
in de nieuwste versie van onze folder.

Download folder